Kako preduzeća mogu smanjiti troškove poslovanja, ovog puta u Valjevu

24 APR 2015
Kako preduzeća mogu smanjiti troškove poslovanja, ovog puta u Valjevu

Kompanija Halcom je u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Valjevo organizovala još jedan stručni seminar pod nazivom „Smanjite troškove do 70% uz Hal E-Fakture“, u utorak 21.04.2015.godine. Cilj seminara je da se što više preduzeća upozna sa inovativnim rešenjem za razmenu elektronskih dokumenata.

Preduzećima je predstavljeno kako se, na najjednostavniji način, mogu razmenjivati podaci između informacionih sistma izdavalaca i primalaca.  Proces razmene je automatizovan, a kao rezultat i kupci i dobavljači dobijaju niz operativnih i strateških prednosti. Ovakav način rada već je poznat širom Evrope i pokazao se kao veoma produktivan. Iskustva korisnika u Evropskoj uniji kažu da se ulaganje u projekat povrati za dve godine za manje firme i ispod godinu dana za velike izdavaoce,a uvođenjem sistema štedi se čak do 70%.
 
U Srbiji najviše prednosti u elektronskom fakturisanju vide izdavaoci faktura, tačnije dobavljači, međutim tek nakon nekog vremena primaoci faktura vide koliko je to ustvari značajno i za njih. Za korisnike, koji koriste Halcom elektronsko bankarstvo nije potreban dodatni softver niti za slanje niti za primanje faktura, dok za one koji to ne koriste potrebno je da posete portal na sajtu, registruju se i nakon toga mogu primati fakture. Zaključno sa aprilom, imaćemo oko 10.000 firmi koje će koristiti sistem efakture, a svakako do kraja godine očekujemo da ćemo imati nekoliko miliona razmenjenih faktura“, rekao je Branko Graovac, menadžer poslovnog razvoja Halcom a.d.
 
Kompanija Halcom će posetiti još Kragujevac, Niš i Suboticu, a zbog velikog interesovanja ponoviće seminare u Beogradu i Novom Sadu.
 
Više o seminarima i Hal E-Fakturama posetite www.efakture.rs
 
 
Seminar u ValjevuSeminar u Valjevu