Kako uz Hal E-Fakture, smanjiti troškove do 70%?

06 APR 2015
Kako uz Hal E-Fakture, smanjiti troškove do 70%?

Prvi seminari kompanije Halcom pod nazivom „Smanjite troškove do 70% uz Hal E-Fakture“ održani su 01. i 02.aprila u prostorijama Privredne komore Beograd i Regionalne privredne komore Novi Sad. Stručan Halcom tim, upoznao je preduzeća sa inovativnim rešenjem za razmenu računa i ostalih dokumenata, koji se generišu, razmenjuju i obrađuju u elektronskom formatu između dobavljača i kupaca.

Seminari su, pre svega namenjeni direktorima preduzeća, rukovodiocima finansijskih i računovodstvenih službi. Posetioci su mogli da saznaju koje su najveće prednosti koje Hal E-Fakture pružaju, a neke od njih su svakako smanjenje troškova slanja i primanja faktura, automatizacija razmene faktura, utrošak vremena u obradi itd.  

U Beogradu i Novom Sadu, seminare je posetilo preko 70 kompanija i oko 100 gostiju. Uvodnu reč je imao Aleksandar Spremić, zamenik direktora Halcom a.d., dok je Hal E-Fakture detaljno predstavio Branko Graovac, menadžer poslovnog razvoja Halcom a.d. 

Danas imamo mnogo razloga za radost, iako to često ne gledamo tim očima. Odluke poreske uprave i APR-a su dovele do toga da svi zakonski zastupnici i ovlašćene osobe kompanija, poseduju kvalifikovani elektronski sertifikat. Ovakva odluka pruža mogućnost privredi da počne da razmenjuje i dokumenta, koja su izvorno nastala kao elektronska. Elektronskom razmenom faktura se omogućava automatizacija dela poslovnog procesa kojim se štedi na direktan i indirektan način. Na direktan, kroz same troškove slanja i primanja faktura, a na indirektan kroz ubrzanje procesa razmene tih faktura“, Aleksandar Spremić, zamenik direktora Halcom a.d. Beograd. 

Beograd i Novi Sad su prvi gradovi koje je Halcom posetio i upravo zbog velikog interesovanja, u planu je ponovno okupljanje 29. i 30.04. Seminari će se takođe održati u još šest gradova Srbije: Čačku, Šapcu, Subotici, Valjevu, Nišu i Kragujevcu.

Ukoliko ste zainteresovani da čujete koji je proces uključenja i sve detalje vezane za Hal E-Fakture, možete se prijaviti na seminar preko linka www.efakture.rs/seminar 

e-fakture Seminar u Beogradu

Seminar u Beogradu